Solidarnost na djelu je tradicionalna sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikuplja financijska i materijalna sredstva namijenjena za najsiromašnije građane.

Ovogodišnju, 51. po redu Akciju i ove godine uspješno je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar na području grada Bjelovara i osam općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Severina, Šandrovca, Velike Pisanice, Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca.

U Akciji su sudjelovale:

• dvije srednje škole

• devet  osnovnih škola

• osam dječjih vrrtića

Akcija je potvrdila humanost, zajedništvo i solidarnost, jer je u njezinoj pripremi i provođenju uz djelatnike bjelovarskog Crvenog križa sudjelovalo oko 1200 učenika – volontera. Ukupno je prikupljeno 10.257,06 eura

Posebna pohvala za IV. osnovnu školu koja je prikupila najviše od svih škola i to 2.568,14 eura, kao i Dječji vrtić Ciciban koji je prikupio 326,00 eura.

Sva prikupljena novčana sredstva u Akciji Odlukom Odbora GDCK Bjelovar, utrošit ćemo u naš program „Pomoć u školskom priboru i novoj obući, gdje smo pomogli 357 učenika slabijeg imovinskog stanja.

Na kraju ove Akcije želimo se od srca zahvaliti svima koji su dali doprinos uspješnosti Akcije, građanima koji su donirali i učenicima – volonterima koji su se uključili u prikupljanje novčanih sredstva.